Από πού προέρχονται τα αμύγδαλα βιολογικής καλλιέργειας; Πού και πώς καλλιεργούνται;

Η άγρια αμυγδαλιά ευδοκιμεί στη Μεσόγειο και καλλιεργείται εδώ και πολλά χρόνια. Το βιολογικό αμυγδαλέλαιο της HiPP φτιάχνεται από τους καρπούς των αμυγδαλιών μας, οι οποίες μεγαλώνουν στα μεσογειακά παράλια της Ισπανίας, στην “Costa Blanca” της περιοχής Αλικάντε, όπου το κλίμα είναι ιδανικό. Οι αμυγδαλιές μας αναπτύσσονται σε βιολογικές καλλιέργειες (σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό περί Βιολογικών Καλλιεργειών 834/2007/ΕΚ).

Πώς παράγεται το βιολογικό αμυγδαλέλαιο της HiPP;

Το αμυγδαλέλαιο βιολογικής καλλιέργειας HiPP προέρχεται από ώριμα γλυκά αμύγδαλα της γνωστής ποικιλίας “pinchados”. Στην Ισπανία τα αμύγδαλα μαζεύονται τον Αύγουστο και στη συνέχεια μεταφέρονται στη Γερμανία. Επιλέγονται μόνο οι καρποί πρώτης ποιότητας, υφίστανται ψυχρή έκθλιψη και στη συνέχεια φιλτράρονται. Η έκθλιψη γίνεται μηχανικά. Τα μη επιθυμητά στοιχεία πρωτεΐνης αφαιρούνται με φιλτράρισμα. Μόνο με αυτή τη διαδικασία ραφιναρίσματος μπορεί να διασφαλιστεί η σταθερή ποιότητα και ασφάλεια του προϊόντος.

Για ποιο λόγο το βιολογικό αμυγδαλέλαιο θεωρείται προϊόν υψηλής ποιότητας;

Το αμυγδαλέλαιο είναι ένα από τα πιο πολύτιμα και ακριβά έλαια για τη φροντίδα του δέρματος. Ως το συστατικό που εμπεριέχεται κατά 50-55% σε κάθε αμύγδαλο, το αμυγδαλέλαιο έχει ανοικτό κίτρινο χρώμα, είναι αρκετά λεπτό και έχει χαρακτηριστικά ήπιο άρωμα και γεύση. Λόγω της σύνθεσής του, ανήκει στα πιο πολύτιμα έλαια φροντίδας του δέρματος και έχει πολύ θρεπτικές ιδιότητες: είναι πλούσιο σε φιλικά προς το δέρμα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (> 90%) που θρέφουν και προστατεύουν την επιδερμίδα σε μεγάλο βαθμό. Έχει ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε ελαϊκό οξύ ( ~70%), ενώ και σε λινολενικό οξύ (>20%). Το γ-λινολενικό οξύ είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για το ξηρό δέρμα. Το αμυγδαλέλαιο περιέχει επίσης φυσική βιταμίνη Ε (τοκοφερόλη), που είναι αντιοξειδωτική (καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες) και έτσι προστατεύει την επιδερμίδα από εξωτερικές επιδράσεις.

Γιατί το βιολογικό αμυγδαλέλαιο είναι κατάλληλο για την φροντίδα της βρεφικής επιδερμίδας;

Το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιείται στη βιομηχανία καλλυντικών εδώ και αιώνες, ενώ οι ευεργετικές του ιδιότητες για την επιδερμίδα είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στη φροντίδα του ευαίσθητου βρεφικού δέρματος, καθώς είναι καλά ανεκτό από ευαίσθητες και ξηρές επιδερμίδες, ενώ εμπλουτίζει τα έλαια. Το αμυγδαλέλαιο είναι ασύγκριτα ήπιο και δεν προκαλεί ερεθισμούς. Χάρη στον συνδυασμό των θρεπτικών και ήπιων ιδιοτήτων του, συστήνεται για τη φροντίδα της βρεφικής επιδερμίδας. Αποτελεί επίσης ιδανικό λαδάκι για μασάζ.