Βρεφικό Δέρμα

Τι το ξεχωριστό έχει το βρεφικό δέρμα;

Το βρεφικό δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο. Είναι πολύ πιο λεπτό από εκείνο ενός ενήλικα, και η δομή της επιφανειακής του στιβάδας είναι πιο χαλαρή και λιγότερο ανθεκτική. Ο προστατευτικός δερματικός φραγμός κατά των βλαβερών ουσιών δεν είναι τόσο ανεπτυγμένος και το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο στο περιβάλλον του.

Ο φυσικός όξινος μανδύας του δέρματος σχηματίζεται κατά τις πρώτες εβδομάδες ζωής και αναπλάθεται με πιο αργούς ρυθμούς στα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας παρά στους ενήλικες. Έχει τη σημαντική λειτουργία του να αποτρέπει την είσοδο στα βακτήρια και στους παθογόνους παράγοντες.

Η επιφανειακή στιβάδα του δέρματος των παιδιών περιέχει περισσότερη υγρασία σε σχέση με τους ενήλικες. Ταυτόχρονα, παράγει λιγότερο σμήγμα. Αυτό σημαίνει ότι το βρεφικό και παιδικό δέρμα καλύπτεται από μια πολύ λεπτή στιβάδα νερού σε λάδι και εύκολα μπορεί να στεγνώσει. Επίσης η προστασία που παρέχει από το κρύο και τους τραυματισμούς είναι μικρότερη.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιούνται προϊόντα φροντίδας του βρεφικού δέρματος;

Μετά τη γέννηση, το δέρμα ενός βρέφους πρέπει να προσαρμοστεί γρήγορα σε ένα νέο περιβάλλον. Έχοντας περάσει αρκετούς μήνες μέσα στο αμνιακό υγρό, αναγκάζεται τώρα να προσαρμοστεί στις επιδράσεις του αέρα και του περιβάλλοντος.

Αν και για καιρό επικρατούσε η άποψη ότι είναι καλύτερα να μη χρησιμοποιούνται προϊόντα στο δέρμα του βρέφους, σήμερα γνωρίζουμε ότι το λούσιμο του μωρού μόνο με νερό μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στο δερματάκι του. Επειδή το βρεφικό δέρμα είναι τόσο ευαίσθητο, δεν μπορεί να ανεχτεί τα ίδια προϊόντα φροντίδας με το δέρμα ενός ενήλικα.

Για τον λόγο αυτό, η HiPP έχει αναπτύξει την ειδική σειρά προϊόντων περιποίησης βρεφικού δέρματος HiPP Babysanft η οποία δεν περιέχει ανεπιθύμητα συστατικά, και λαμβάνει υπόψη τις ειδικές ανάγκες του ευαίσθητου βρεφικού δέρματος.