Οδηγός αγορών της HiPP στην ΕΕ

Διακοπές, μια νέα δουλειά ή ψώνια το Σαββατοκύριακο σε μια γειτονική χώρα της ΕΕ… Οι γονείς ταξιδεύουν με τα βρέφη και τα νήπιά τους σε όλη την Ευρώπη. Για να σας βοηθήσουμε να γνωρίσετε τη διεθνή σειρά προϊόντων HiPP, έχουμε συγκεντρώσει σ’αυτόν τον Οδηγό Αγορών τις πιο σημαντικές πληροφορίες για τα προϊόντα HiPP που πωλούνται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως γονείς, μπορείτε πάντοτε να βασιστείτε στη HiPP: Όπου κι αν βρίσκεστε, τα προϊόντα μας πληρούν ανελλιπώς τις αυστηρές απαιτήσεις ποιότητας και ασφάλειας που υιοθετούμε. Σας το υποσχόμαστε!

Τι θα πρέπει να προσέξω όταν χρησιμοποιώ προϊόντα HiPP από άλλη χώρα της ΕΕ;

Σε όλες τις ετικέτες των προϊόντων HiPP θα βρείτε τις ακόλουθες πληροφορίες:
1. Ονομασία προϊόντος
2. Συνιστώμενη ηλικία σίτισης
3. Απεικόνιση των κυριότερων συστατικών (σε όλες τις ετικέτες των τροφών απογαλακτισμού)
4. Πληροφορίες για ειδικά χαρακτηριστικά του προϊόντος

(Symbolbilder)

Αν οι τέσσερις αυτές προδιαγραφές είναι οι ίδιες όπως και στο προϊόν HiPP που χρησιμοποιείτε στο σπίτι, τότε μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι η σύνθεση του προϊόντος είναι η ίδια.

5. Αν διαπιστώσετε κάποια διαφορά σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις αυτές προδιαγραφές, σας συστήνουμε να ρίξετε μια γρήγορη ματιά στη λίστα των συστατικών. Παρακαλούμε όπως βεβαιωθείτε ότι το προϊόν είναι κατάλληλο για το παιδί σας.

6. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις για τα προϊόντα μας, επικοινωνήστε με τους τοπικούς αντιπροσώπους της HiPP. Θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ετικέτα του προϊόντος.

Βαζάκια, μπουκαλάκια και φακελάκια – Οι συνταγές είναι συγκρίσιμες μεταξύ τους;

Οι διάφορες μορφές συσκευασίας, όπως είναι τα βαζάκια, τα μπουκαλάκια ή τα φακελάκια, πληρούν διαφορετικές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την παραγωγή και τη διαδικασία πλήρωσης. Συνεπώς, είναι πιθανό να απαιτείται προσαρμογή των συνταγών μας.

Αν το αγαπημένο προϊόν του παιδιού σας διατίθεται σε άλλη χώρα της ΕΕ σε διαφορετική συσκευασία, παρακαλούμε όπως ελέγξετε τη λίστα των συστατικών προτού το χρησιμοποιήσετε.

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις για τα προϊόντα μας, επικοινωνήστε με τους τοπικούς αντιπροσώπους της HiPP. Θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ετικέτα του προϊόντος.

Παρόλο που το προϊόν φαίνεται να είναι το ίδιο, υπάρχουν μικρές διαφορές στη λίστα των συστατικών – γιατί συμβαίνει αυτό;

Κατ’αρχήν, η νομοθεσία της ΕΕ ρυθμίζει τον τρόπο με τον οποίον πρέπει να αναγράφονται τα συστατικά ενός προϊόντος στη συσκευασία. Ωστόσο, η κάθε χώρα της ΕΕ μπορεί ν’αποδίδει διαφορετική ερμηνεία στους κανονισμούς αυτούς. Όταν προσφέρουμε ένα προϊόν με την ίδια συνταγή σε διαφορετικές χώρες, οφείλουμε να συμμορφωνόμαστε με τις τοπικές ερμηνείες της σχετικής νομοθεσίας.

Ποιες μπορεί να είναι οι διαφορές στη λίστα των συστατικών;

Διαφορετικές ποσότητες συστατικών (ως ποσοστό)

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, η ποσότητα ορισμένων συστατικών πρέπει να αναγράφεται σε ποσοστιαία μορφή. Αυτό ισχύει για τα συστατικά που επισημαίνονται είτε στην ονομασία του προϊόντος είτε στην εικόνα της ετικέτας
Σε κάποιες χώρες ο νόμος ερμηνεύεται διαφορετικά. Μπορεί, για παράδειγμα, σε κάποιες να απαιτείται η αναγραφή της ποσότητας για όλα τα συστατικά που απεικονίζονται στην ετικέτα, ενώ σε άλλες μόνο ορισμένα συστατικά που θεωρούν οι ίδιες σημαντικά παρουσιάζονται με τον τρόπο αυτό.
Οι εν λόγω διαφορές στις λίστες των συστατικών δεν επηρεάζουν την ποιότητα του προϊόντος, εφόσον η συνταγή είναι πανομοιότυπη.

Διαφορετική ορολογία στη λίστα των συστατικών

Μια άλλη διαφορά που παρατηρείται στις ετικέτες έχει να κάνει με την ορολογία που χρησιμοποιείται για ορισμένες βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία, και η οποία βασίζεται στην τοπική νομοθεσία. Κάποιες χώρες απαιτούν τη χρήση πολύ τεχνικής ορολογίας, ενώ άλλες προτιμούν πιο κοινούς όρους. Για παράδειγμα, ορισμένες χώρες χρησιμοποιούν τον ευρέως γνωστό όρο «βιταμίνη C», ενώ άλλες το «ασκορβικό οξύ», που μπορεί να μην γνωρίζουν όλοι οι καταναλωτές ότι αποτελεί στην ουσία συνώνυμο της βιταμίνης C.

Σύνοψη των συστατικών στη σχετική λίστα

Σε ορισμένες χώρες, μια σαφής και συνοπτική λίστα συστατικών θεωρείται εξαιρετικά σημαντική. Κατά συνέπεια, κάποια συστατικά πρέπει να συνοψίζονται μ’έναν όρο και στη συνέχεια να παρατίθενται αναλυτικά στην παρένθεση, π.χ. βιταμίνες (βιταμίνη Α, νιασίνη, βιταμίνη Ε…). Άλλες χώρες ζητούν την αναγραφή του κάθε ξεχωριστού συστατικού με φθίνουσα σειρά ως προς την ποσότητα που περιέχεται στο προϊόν, π.χ. βιταμίνη Α, …, νιασίνη, …,.

Στη HiPP είμαστε πάντοτε ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις

Τα προϊόντα HiPP αναθεωρούνται και ανανεώνονται σε τακτική βάση. Οι λόγοι είναι οι εξής:

  • νέα επιστημονικά ευρήματα
  • νέες νομικές απαιτήσεις
  • μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών

Μετά την εισαγωγή στην αγορά των νέων/προσαρμοσμένων προϊόντων, είναι πιθανό αυτά να διατίθενται προσωρινά στην ΕΕ ταυτόχρονα με τις προηγούμενες εκδοχές τους.
Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αλλαγές στη σειρά των προϊόντων μας, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τους τοπικούς αντιπροσώπους της HiPP. Θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ετικέτα του προϊόντος.

Τι θα πρέπει να γνωρίζω όταν αγοράζω τροφές απογαλακτισμού της HiPP στις χώρες της EE;

Η ποικιλία των προϊόντων σε άλλες χώρες της ΕΕ είναι στην ουσία η ίδια όπως και στη δική σας. Βεβαίως, λαμβάνουμε παράλληλα υπόψη και τις εθνικές διατροφικές συστάσεις ή διατροφικές συνήθειες. Είναι λοιπόν πιθανό να διαπιστώσετε κάποιες μικρές διαφορές.

Διαφορετικές ηλικίες σίτισης για το ίδιο προϊόν

Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η συνιστώμενη ηλικία σίτισης για το προϊόν που αγοράζετε στη χώρα σας μπορεί να διαφέρει σε μια άλλη χώρα της ΕΕ. Κοιτάξτε τη λίστα των συστατικών για να διαπιστώσετε κατά πόσο το προϊόν αντιστοιχεί σε αυτό που ήδη γνωρίζετε στη δική σας χώρα.

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε με τους τοπικούς αντιπροσώπους της HiPP. Θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ετικέτα του προϊόντος.

Ίδιο προϊόν, διαφορετικό μέγεθος

Τα βαζάκια της HiPP διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη καθώς οι διατροφικές συνήθειες ποικίλουν από χώρα σε χώρα. Ενώ σε κάποιες χώρες αποτελεί παράδοση το επιδόρπιο μετά από κάθε γεύμα, σε άλλες σερβίρεται μόνο ένα αλμυρό μενού. Προσφέροντας βαζάκια διαφορετικού μεγέθους, ανταποκρινόμαστε στις διαφορετικές αυτές διατροφικές συνήθειες.

Πολύτιμο φυτικό έλαιο στα βαζάκια γευμάτων της HiPP

Για να διασφαλίσουμε ότι όλα τα βρέφη και νήπια λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες ακόρεστων λιπαρών οξέων, προσθέτουμε στα βαζάκια γευμάτων μας την ποσότητα φυτικού ελαίου που συστήνουν οι επιστήμονες διατροφολόγοι μας. Με καθαρά μαθηματικούς όρους, τα διαφορετικά μεγέθη μπορεί συνεπώς να περιέχουν διαφορετικές ποσότητες σε ποσοστιαία βάση. Ωστόσο, αυτό δεν επηρεάζει την ποιότητα του προϊόντος.

Τι θα πρέπει να γνωρίζω όταν αγοράζω φόρμουλες HiPP στις χώρες της ΕΕ;

Οι διατροφικές συστάσεις για τις φόρμουλες διαφοροποιούνται σημαντικά από χώρα σε χώρα της ΕΕ. Αν θα αγοράσετε προϊόντα σε μια άλλη χώρα, σας συστήνουμε να διαβάσετε προσεκτικά τις πληροφορίες στη συσκευασία, καθώς ο οδηγός προετοιμασίας και ο οδηγός σίτισης μπορεί να διαφέρουν από τη μια χώρα στην άλλη.

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις για τα προϊόντα μας, επικοινωνήστε με τους τοπικούς αντιπροσώπους της HiPP. Θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ετικέτα του προϊόντος.

Τα πιο κάτω ισχύουν για όλα τα προϊόντα HiPP:

Όλες οι φόρμουλες HiPP είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται στις ξεχωριστές διατροφικές ανάγκες των βρεφών, προσφέροντάς τους όλα όσα χρειάζονται για την ανάπτυξή τους. Εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, αφιερώνουμε όλη τη φροντίδα και την εμπειρία μας με στόχο να παρασκευάζουμε τις καλύτερες φόρμουλες, σύμφωνα με τα ψηλά πρότυπα ποιότητας της HiPP που εφαρμόζουμε παγκοσμίως. Γι’αυτό και όλες οι φόρμουλες HiPP είναι το ίδιο ασφαλείς για τα βρέφη, όπου κι αν διαμένουν, και πληρούν όλες τις διατροφικές απαιτήσεις για υγιή βρέφη και νήπια.

PRE, 1, 2, 3, 4, Γάλα Δεύτερης Ηλικίας ή Junior – Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Ανάλογα με τη χώρα, οι φόρμουλες κατηγοριοποιούνται ως PRE, 1, 2, 3, 4, Γάλα Δεύτερης Ηλικίας ή Junior. Θα βρείτε την κατηγορία στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας σε όλες τις φόρμουλες HiPP.

Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι εν λόγω κατηγορίες ή στάδια είναι πιθανό να αντιστοιχούν σε διαφορετικές ηλικίες σίτισης από αυτές που γνωρίζετε στη δική σας χώρα.

Οι βρεφικές φόρμουλες υποδεικνύονται ως στάδιο 1 και PRE. Το παιδάκι σας μπορεί να πάρει αυτές τις φόρμουλες από τη γέννηση.
Σε ό,τι αφορά τις φόρμουλες των σταδίων 2, 3, 4, το Γάλα Δεύτερης Ηλικίας ή το Junior, μπορείτε να βρείτε πρόσθετες πληροφορίες για τη συνιστώμενη ηλικία σίτισης στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας.

Το άμυλο στις φόρμουλές μας

Το άμυλο προστίθεται για να προσδώσει στις φόρμουλες μια πιο κρεμώδη υφή. Σε χώρες όπως η Γερμανία ή η Αυστρία, προσθέτουμε άμυλο στις φόρμουλες σταδίου 1 καθώς και στις φόρμουλες δεύτερης ηλικίας από έξι μηνών.

Επίσης, αναγράφουμε το άμυλο ως ένα από τα συστατικά στις φόρμουλες HiPP που το περιέχουν. Μπορείτε ακόμη να ελέγξετε την ακριβή περιεκτικότητα σε άμυλο στις διατροφικές πληροφορίες της συσκευασίας. Οι φόρμουλες χωρίς άμυλο διακρίνονται εύκολα, εφόσον περιλαμβάνουν στη συσκευασία ετικέτα με τη φράση "μόνο λακτόζη&quot.

Ο οδηγός προετοιμασίας καθορίζει τη σύνθεση της φόρμουλας HiPP COMBIOTIC®

Οι φόρμουλες HiPP COMBIOTIC® περιέχουν προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά κι έναν συνδυασμό πολύτιμων θρεπτικών ουσιών εμπνευσμένων από τη φύση. Στα ειδικά αυτά συστατικά περιλαμβάνονται φυσικές καλλιέργειες γαλακτικού οξέος που έχουν εξασφαλιστεί αρχικά από μητρικό γάλα.
Ορισμένες χώρες της ΕΕ καθορίζουν τη θερμοκρασία του νερού που χρησιμοποιείται στην προετοιμασία μιας φόρμουλας στους 70°C. Στις συγκεκριμένες χώρες δεν προσθέτουμε τις καλλιέργειες γαλακτικού οξέος, καθώς το ζεστό νερό θα είχε ως αποτέλεσμα την αδρανοποίησή τους.

Οι φόρμουλες HiPP που περιέχουν καλλιέργειες γαλακτικού οξέος υποδεικνύονται με σχετική σημείωση στο μπροστινό μέρος της συσκευασίας. Οι καλλιέργειες αυτές περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα των συστατικών.

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις για τα προϊόντα μας, επικοινωνήστε με τους τοπικούς αντιπροσώπους της HiPP. Θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ετικέτα του προϊόντος.

Αναζήτηση προϊόντων απογαλακτισμού