Συσκευασία – φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις

Η HiPP καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για μείωση των υλικών συσκευασίας στο ελάχιστο δυνατό και προστασία των φυσικών πόρων. Σταθερή αρχή μας, όλες οι νέες μας συσκευασίες να είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον από τις προηγούμενες. Για τις εξωτερικές μας συσκευασίες χρησιμοποιούμε μόνο υλικά από ανακυκλωμένο χαρτόνι ή οικολογικές πρωτογενείς ίνες.

Μιας χρήσης ή ανακυκλώσιμη συσκευασία

Σχετική ανάλυση που διεξήγε το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Οικολογίας με έδρα το Φράιμπουργκ της Γερμανίας διαπίστωσε ότι το μιας χρήσης βαζάκι της HiPP αποτελεί την πλέον φιλική προς το περιβάλλον λύση σε σύγκριση με συστήματα επαναχρησιμοποίησης. Η επαναχρησιμοποιήσιμη συσκευασία θεωρείται καλύτερη από περιβαλλοντικής άποψης μόνο όταν χρησιμοποιούνται τυποποιημένα γυάλινα δοχεία, π.χ. στη βιομηχανία παρασκευής ποτών. Στις περιπτώσεις αυτές, μειώνονται οι διαδρομές μεταφοράς. Προς το παρόν, είναι αδύνατο να δημιουργηθεί ένα οικολογικά βιώσιμο σύστημα ανακυκλώσιμων συσκευασιών που θα διαχειρίζεται αποκλειστικά την επαναχρησιμοποίηση γυάλινων δοχείων παιδικής τροφής. Με βάση τα αποτελέσματα των δοκιμών, η HiPP έχει επιταχύνει τη διαδικασία οικολογικής βελτιστοποίησης του συστήματος που εφαρμόζει σήμερα σε σχέση με τα μιας χρήσης βαζάκια της. Το βάρος του γυαλιού, για παράδειγμα, έχει μειωθεί τα τελευταία οκτώ χρόνια κατά περίπου 15%.

Πλαστικό ή γυαλί: Μια σύγκριση

Η HiPP ανέθεσε στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Οικολογίας του Φράιμπουργκ και την ανάλυση των οικολογικών πτυχών της συσκευασίας από πλαστικό και γυαλί, καθώς η σειρά HiPP περιλαμβάνει από τις αρχές του 2010 και ποτηράκια. Τα οφέλη του πλαστικού για τον καταναλωτή περιλαμβάνουν το χαμηλό βάρος και το ότι δεν σπάει. Μετά την εισαγωγή της χρήσης πλαστικού, οι γυάλινες συσκευασίες μειώθηκαν το 2010 κατά 18% σε σύγκριση με το 2009. Αντίθετα, λόγω της ψηλής ζήτησης, η παραγωγή σε ποτηράκια HiPP αυξήθηκε πάνω από τον μέσο όρο.

Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών (FSC) και ανακυκλωμένο χαρτί

Για τα προϊόντα που έρχονται σε απευθείας επαφή με την τροφή, π.χ. φακελάκια τσαγιού, η HiPP χρησιμοποιεί συσκευασίες που φέρουν τη σήμανση FSC από πρωτογενείς ίνες, ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε επιμόλυνση με υπολείμματα όπως ανόργανο μελάνι εκτύπωσης με βάση το λάδι από ανακυκλωμένο χαρτί. Στις πλείστες συσκευασίες της HiPP χρησιμοποιείται ανόργανο μελάνι εκτύπωσης χωρίς λάδι. Για παράδειγμα, το μελάνι στην αναδιπλούμενη χάρτινη συσκευασία γάλακτος είναι φυτικής προέλευσης.

Αυτό μπορεί να σας ενδιαφέρει:

Συνέντευξη σχετικά με τη Σφραγίδα Βιολογικής Ποιότητας της HiPP

Τι σημαίνει βιολογικά προϊόντα? Απαντήσεις από τον καθηγητή Dr. Claus Hipp

Βιολογική ανάπτυξη λαχανικών

Πως αναπτύσσονται τα βιολογικά λαχανικά της HiPP