Βραβεία & Διακρίσεις

Ορόσημα στην πορεία μας για εδραίωση της βιωσιμότητας

Η δέσμευσή μας σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα δεν τεκμηριώνεται μόνο μέσα από τα βραβεία και τις διακρίσεις που έχουμε εξασφαλίσει, αλλά και από την τεράστια εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Για τη HiPP, η εμπιστοσύνη αυτή αποτελεί μια ιδιαίτερα τιμητική αναγνώριση του έργου μας και αποτελεί κίνητρο για νέους στόχους.

Πρώτη θέση στην κατηγορία «καλύτερη εμπορική επωνυμία» της έρευνας του περιοδικού WirtschaftsWoche

25.05.2013
Για άλλη μια φορά, οι καταναλωτές (8,400 συμμετέχοντες στην έρευνα) ψήφισαν τη HiPP ως την πιο βιώσιμη εταιρεία της Γερμανίας για το 2013.

Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι καταναλωτές στην εταιρεία μας. Η ψήφος τους λειτουργεί ως κίνητρο για να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να συνεχίσουμε να εγγυούμαστε την αξιοπιστία και άριστη ποιότητα των βιολογικών μας προϊόντων. Η HiPP είχε ψηφιστεί ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στη Γερμανία σε αντιπροσωπευτικές έρευνες καταναλωτών του περιοδικού WirtschaftsWoche τόσο το 2011 όσο και το 2012.
Για άλλη μια φορά, στην κατηγορία «καλύτερη εμπορική επωνυμία» της έρευνας του WirtschaftsWoche για το 2013, η HiPP αναδείχθηκε πρώτη με σημαντική διαφορά από σύνολο 103 επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε 17 διαφορετικούς τομείς. Τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν αντίστοιχα η εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών Miele και η αλυσίδα φαρμακείων dm. Στις τρεις τελευταίες θέσεις συναντούμε τη McDonald’s και τους ομίλους ειδών ένδυσης H&M και KIK. Η έρευνα κατέδειξε γενικότερα ότι οι καταναλωτές εκτιμούν, εξίσου με το προϊόν, τη δέσμευση προς το περιβάλλον και κοινωνικά ζητήματα.

Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης

24.04.2013
Η HiPP εξασφαλίζει τα πρώτο βραβείο ως μια από τις πιο υπεύθυνες επιχειρήσεις στη Γερμανία

Η HiPP εξασφάλισε το συγκεκριμένο βραβείο για την εξαίρετη προσήλωσή της στους τομείς του περιβάλλοντος και της κοινότητας, της εταιρικής διαχείρισης, της αγοράς και του εργασιακού χώρου κι εκφράζει την εκτίμησή της για την ύψιστη αυτή διάκριση ως η πιο υπεύθυνη επιχείρηση στη Γερμανία (στην κατηγορία 500-4,999 εργαζομένων).


Εδώ θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για τις δραστηριότητες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΗiPP.

2012 Γερμανικό Βραβείο Βιωσιμότητας από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση

07.12.2012
Η HiPP εξασφάλισε το συγκεκριμένο βραβείο ως μια από τις τρεις κορυφαίες βιώσιμες εταιρείες της Γερμανίας .

Στις 7 Δεκεμβρίου 2012, ανακοινώθηκαν στο Ντίσελντορφ οι νικητές τους Γερμανικού Βραβείου Βιωσιμότητας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης. Τα βραβεία απονέμονται στους υποψήφιους εκείνους που διακρίνονται για την υποδειγματική οικονομική επιτυχία τους, την κοινωνική ευθύνη και τη φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των πόρων. Στη λίστα των τελικών υποψηφίων συγκαταλέγονται μόνο επιχειρήσεις που είναι σε θέση να τεκμηριώσουν τα εξαίρετα επιτεύγματά τους στον τομέα της διαχείρισης της βιωσιμότητας και οι οποίες στηρίζουν, μέσα από επιχειρηματικές δράσεις, μια φιλοσοφία που προάγει τη βιώσιμη κοινωνία.

Βραβείο FAUN – Κατηγορία Ευθύνη και Βιωσιμότητα

22.11.2012
Το βραβείο FAUN στην Κατηγορία Ευθύνη και Βιωσιμότητα απονέμεται από τον εκδοτικό οίκο Deutsche Standards EDITIONEN και τον ελεγκτικό οίκο Ernst & Young

Ο ελεγκτικός οίκος Ernst & Young απένειμε για πρώτη φορά το βραβείο FAUN το 2012, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Deutsche Standards EDITIONEN. Το βραβείο απευθύνεται σε γερμανικές οικογενειακές επιχειρήσεις και απονέμεται με κριτήριο την εξαίρετη διαχείριση της εμπορικής επωνυμίας σε τρεις κατηγορίες: 1. Παράδοση και Ρίζες, 2. Ευθύνη & Βιωσιμότητα,
3. Καινοτομία. Οι υποψηφιότητες καλύπτουν όλο το φάσμα της οικονομίας, μεταξύ άλλων τους τομείς της κατανάλωσης, των υπηρεσιών και της βιομηχανίας. Η ονομασία του βραβείου προέρχεται από το ακρωνύμιο του γερμανικού όρου "Familienunternehmen" δηλαδή "οικογενειακή επιχείρηση" Το έπαθλο σχεδιάστηκε από τον Olaf Salié, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Standards EDITIONEN, και τον σχεδιαστή Daniel Bergs. Απεικονίζει ένα δέντρο και συμβολίζει τις ρίζες, την ανάπτυξη, την ανανέωση και την αλληλεγγύη, προς την οικογένεια και την ίδια την εμπορική επωνυμία. Ο Stefan Hipp παρέλαβε το βραβείο στην κατηγορία "Ευθύνη & Βιωσιμότητα".

Βραβείο Οικογενειακής Επιχείρησης της Βαυαρίας 2012

21.03.2012
Οι Σύνδεσμοι Ιδιοκτητών Οικογενειακών Επιχειρήσεων (ASU) και Νέων Επιχειρηματιών (BJU) απένειμαν για πρώτη φορά τα Βραβεία Οικογενειακής Επιχείρησης της Βαυαρίας τον Μάρτιο του 2012, στις κατηγορίες "Βιωσιμότητα", "Καινοτομία" und "Κοινωνική Δέσμευση" Ο Claus Hipp παρέλαβε, εκ μέρους της Hipp GmbH & Co. Vertrieb KG, το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία "Βιωσιμότητα".

Γερμανικό Βραβείο Solar

05.11.2011
Στις 5 Νοεμβρίου, o Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Ανανεώσιμης Ενέργειας EUROSOLAR τίμησε τη γερμανική εταιρεία παραγωγής παιδικών τροφών HiPP, με έδρα το Pfaffenhofen, με το Γερμανικό Βραβείο Solar 2011.

Για τη HiPP, το Βραβείο Solar αποτελεί αναγνώριση της φιλοσοφίας που υιοθετεί η εταιρεία εδώ και πολλές δεκαετίες. Η "φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή παιδικών τροφών" αποτελεί τον κοινό παρονομαστή στον οποίον βασίζεται η εξέλιξη της εταιρείας. Η HiPP όχι μόνο πρωτοπορεί στον τομέα της βιολογικής γεωργίας, αλλά ήταν και η πρώτη εταιρεία παραγωγής τροφίμων στην Ευρώπη που εισήγαγε το 1995 ένα σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης που φέρει την πιστοποίηση ΕΜΑS. Η εταιρεία υλοποιεί με συνέπεια και με βιώσιμο τρόπο τον στόχο της εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων με αποτέλεσμα, παρά τον διπλασιασμό της παραγωγής, να έχει επιτύχει σήμερα ένα μηδενικό ισοζύγιο ανθρακούχων εκπομπών. Δεδομένου ότι η κλιματική αλλαγή είναι στενά συνδεδεμένη με την εξαφάνιση ζωικών και φυτικών ειδών, η HiPP υποστηρίζει έμπρακτα τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Αναγνώριση στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Συμφώνου της Βαυαρίας

27.09.2011
Αναγνώριση της μακροχρόνιας δέσμευσης για συνεργασίες στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Συμφώνου της Βαυαρίας

Η HiPP υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Περιβαλλοντικού Συμφώνου της Βαυαρίας για την "Ανάληψη Κοινής Δράσης για Προστασία του Περιβάλλοντος" που υπογράφηκε στις 23 Οκτωβρίου 1995. Ως μια από τους πρωτοπόρους της πρωτοβουλίας, η HiPP τιμήθηκε, μαζί με τις άλλες ιδρυτικές εταιρείες, από τον Υπουργό Επικρατείας Söder, κατά τη διάρκεια τελετής στο Residenzkirche του Μονάχου, για τη μακροχρόνια και υποδειγματική δέσμευσή της. "Στόχος του Περιβαλλοντικού Συμφώνου" είναι να ενισχύσει και να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τη δέσμευση των εταιρειών της Βαυαρίας για προστασία του περιβάλλοντος, στη βάση της προσωπικής ευθύνης και της εθελοντικής δράσης. Τα μέλη του Περιβαλλοντικού Συμφώνου αποτελούν ζωντανό παράδειγμα συμβολής στην ανάδειξη της Βαυαρίας ως ενός βιώσιμου και φιλικού προς το περιβάλλον χώρου διαβίωσης», δήλωσε ο Söder. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Υπουργός Επικρατείας απένειμε βραβεία σε 120 εταιρείες της Άνω Βαυαρίας που υπήρξαν ιδρυτικά μέλη του Περιβαλλοντικού Συμφώνου.

Econosophen

06.04.2011
Μόναχο – Στις 6 Απριλίου, η γερμανική φιλανθρωπική οργάνωση "Human Plus e.V." τίμησε τον παραγωγό παιδικών τροφών Claus Hipp με το βραβείο "Econosophen"

Η διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση απονέμει κάθε χρόνο το βραβείο σε άτομα και επιχειρήσεις με υψηλή κοινωνική ευθύνη και εξαίρετα επιτεύγματα. Η Human Plus e.V. είναι μια αναγνωρισμένη φιλανθρωπική οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας, της οποίας οι δραστηριότητες συμβάλλουν, από το 1988, στην ανακούφιση της φτώχιας και της δυστυχίας σε πολλές περιοχές του κόσμου. Μέσα από τη στήριξή του σε άπορα παιδιά στην Αϊτή και στο Πακιστάν, ο επιχειρηματίας Claus Hipp έχει αποδείξει ότι η παροχή βοήθειας δεν υπηρετεί επαγγελματικούς σκοπούς, αλλά αποτελεί για τον ίδιο ένα κάλεσμα. Αυτό ήταν, σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση, και το σκεπτικό της βράβευσης.

Pro Biokultura

Στις 27.11.2010 ο κ .Csaba Bódi, Διευθύνων Σύμβουλος της HiPP Ουγγαρίας, τιμήθηκε με το βραβείο Biokultura. Το βραβείο απονέμεται στα πλαίσια της Ημέρας των Επιστημών για την προαγωγή της οικολογικής κουλτούρας.

Βραβείο Steiger στην κατηγορία Περιβάλλον

13.03.2010
Στις 13 Μαρτίου, απονεμήθηκε στο Bochum το Βραβείο Steiger για την Ανοχή και την Ανθρωπότητα.

Ο Claus Hipp παρέλαβε το βραβείο στην κατηγορία Περιβάλλον, με το σκεπτικό ότι οι αξίες του, ως επιχειρηματία, περιλαμβάνουν, εδώ και δεκαετίες, τη διατήρηση της φύσης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Γερμανικό Βραβείο Βιωσιμότητας

06.01.2009
Γερμανικό Βραβείο Βιωσιμότητας στην κατηγορία "Καλύτερες Αγορές"

Το βραβείο απονεμήθηκε στη HiPP για τη συνετή και βιώσιμη αγορά πρώτων υλών. Η εταιρεία ανέκαθεν υιοθετεί μια σταθερή, υψηλού επιπέδου, πολιτική διαχείρισης της βιωσιμότητας στην αλυσίδα αξίας της. Συμμορφώνεται με τις αρχές της βιωσιμότητας από κάθε άποψη, από τις αγορές μέχρι την παραγωγή, τις πωλήσεις και τη διοίκηση. Η HiPP εφαρμόζει με συνέπεια τις αρχές αυτές στις αγορές που πραγματοποιεί. Είναι ο μεγαλύτερος επεξεργαστής βιολογικών πρώτων υλών διεθνώς.

Βραβείο Περιβαλλοντικής Προστασίας «Χρυσό Άνθος του Rheydt»

13.09.2009
Ο φετινός νικητής του βραβείου, Claus Hipp, ήταν ήδη πρωτοπόρος στη παραγωγή παιδικών τροφών βιολογικής γεωργίας πριν από τριάντα χρόνια, και ήδη από τότε "έκανε τολμηρά βήματα προς το μέλλον", δήλωσε ο Λόρδος Δήμαρχος Norbert Bude, πλέκοντας το εγκώμιο του επίτιμου καλεσμένου.

Ο Claus Hipp διακρίνεται όχι μόνο για τα προϊόντα βιολογικής γεωργίας που φέρουν το όνομά του, πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Επιτρόπων στην ομιλία του κατά την τελετή απονομής του Χρυσού Άνθους, Δρ. Gottfried Arnold. "Τα τελευταία χρόνια, μπόρεσε να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της εταιρείας του πέραν του 90%, ενώ η ενέργεια που χρησιμοποιεί προέρχεται ως επί το πλείστον από ανανεώσιμες πηγές. Η κατανάλωση νερού κατέγραψε σημαντική μείωση κατά περίπου 40% ανά τόνο παραγωγής. Χάρη στον Claus Hipp, η κοινωνία μας είναι σήμερα πιο οικολογική, πιο ανθρώπινη και πιο συνετή ", δήλωσε ο ομιλητής.

Αυτό μπορεί να σας ενδιαφέρει:

Συνέντευξη σχετικά με τη Σφραγίδα Βιολογικής Ποιότητας της HiPP

Τι σημαίνει βιολογικά προϊόντα? Απαντήσεις από τον καθηγητή Dr. Claus Hipp

Βιολογική ανάπτυξη λαχανικών

Πως αναπτύσσονται τα βιολογικά λαχανικά της HiPP