Βιταμίνη D, 7 ημέρες την εβδομάδα

Για 7 μήνες τον χρόνο, τα παιδιά δεν λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη D

Το παιδί σας εξερευνά τον κόσμο γύρω του και γίνεται όλο και πιο δραστήριο. Η βιταμίνη D είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού σε αυτή τη φάση, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στον οστικό μεταβολισμό του και υποστηρίζει τη δημιουργία υγιών οστών.

Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες υποδεικνύουν ότι τα παιδιά και οι έφηβοι στις δικές μας περιοχές δεν προσλαμβάνουν επαρκείς ποσότητες βιταμίνης D.*

Μακάρι να αρκούσαν μόνο 7 ημέρες ηλιοφάνειας τον χρόνο ...

Η βιταμίνη D είναι η μοναδική βιταμίνη την οποία μπορεί να δημιουργήσει ο οργανισμός μας στο δέρμα του. Για την παραγωγή βιταμίνης D, το δέρμα μας χρειάζεται επαρκή έκθεση στο φως του ήλιου, πράγμα το οποίο δεν είναι πάντοτε εφικτό, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες. Γι’ αυτό τα βρέφη που θηλάζουν ή/και τρέφονται με μπιμπερό λαμβάνουν προληπτικά συμπληρώματα βιταμίνης D. Η βιταμίνη D παίζει σημαντικό ρόλο σε όλα τα στάδια ανάπτυξης ενός παιδιού.

Ούτε 7 αβγά την ημέρα δεν αρκούν ...

Δυστυχώς μόνο λίγες τροφές περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης D, και έτσι είναι δύσκολο να διασφαλίσει κανείς ότι το παιδί του λαμβάνει επαρκή ποσότητα αποκλειστικά μέσω της διατροφής του. Γι’ αυτό το HiPP JUNIOR COMBIOTIC® είναι ειδικά ενισχυμένο έτσι ώστε να αποτελεί την καλύτερη δυνατή πηγή βιταμίνης D.

Θεωρητική απαίτηση πρόσληψης μέσω διατροφής:

(χωρίς έκθεση στο ηλιακό φως)

Τι βοηθά στην ανάπτυξη γερών οστών;

Η πρόσληψη τροφών που περιέχουν βιταμίνη D και ασβέστιο: π.χ. σπανάκι ή μπρόκολο για ασβέστιο και λιπαρά ψάρια για βιταμίνη D.

Άσκηση και ανάπτυξη μυϊκής μάζας: π.χ. μέσω γυμναστικής για παιδιά. Εκτός από τη σωστή διατροφή, η άσκηση και η μυϊκή δύναμη είναι επίσης σημαντικά θεμέλια για τη δημιουργία υγιών οστών.

Υπαίθρια παιχνίδια: όπως κυνηγητό, κουτσό ή παιχνίδια με μπάλα. Το παιχνίδι έξω στον ήλιο και τον καθαρό αέρα δεν είναι απλά διασκεδαστικό για τους μικρούς αλλά ευνοεί και τα υγιή οστά. Όταν το παιδί σας παίζει έξω στο ύπαιθρο, βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του δέρματός του από τον ήλιο.

*Πηγή: μελέτη VELS, μελέτη KiGGS, μελέτη GRETA