Βραβεία και διακρίσεις

Πρώτη θέση στο image-ranking από το περιοδικό Wirtschaftswoche

25 Μαΐου 2013
Οι καταναλωτές (8400 ερωτηθέντες) και πάλι ψήφισαν την HiPP ως την πιο βιώσιμη εταιρία στη Γερμανία το 2013.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε μας. Την ίδια στιγμή, η ψηφοφορία των καταναλωτών είναι ένα κίνητρο για την HiPP να συνεχιστούν οι προσπάθειες για να εξασφαλιστεί η περαιτέρω παροχή αξιόπιστων και υψηλής ποιότητας βιολογικών προϊόντων. Ήδη το 2011 και το 2012 η HiPP ψηφίστηκε ως η πιο βιώσιμη εταιρία στη Γερμανία στο περιοδικό ‘’Wirtschaftswoche’’ μέσω αντιπροσωπευτικών ερευνών καταναλωτή .

Φέτος επίσης η HiPP εξελέγη ο ξεκάθαρος νικητής ανάμεσα σε 103 εταιρείες σε 17 τομείς. Στη δεύτερη και τρίτη θέση ήταν αντίστοιχα η εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών Miele και η αλυσίδα πολυφαρμακείων Dm.

Τις τρεις τελευταίες θέσεις κατείχαν η McDonald's και τα καταστήματα ρούχων H&M και ΚΙΚ. Η έρευνα έδειξε συνολικά ότι οι καταναλωτές  επιλέγουν μια εμπορική επωνυμία, όχι μόνο λόγω του ίδιου του προϊόντος, αλλά και λόγω της προσήλωσης της εταιρείας στους τομείς περιβαλλοντικών και κοινωνικών θεμάτων.

Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης

24 Απριλίου 2013
Απονεμήθηκε το 1ο βραβείο στη HiPP ως μια από τις πιο υπεύθυνες εταιρείες στην Γερμανία

Η HiPP έλαβε το 1ο βραβείο για την εξαιρετική προσήλωσή της στους τομείς του περιβάλλοντος και της κοινότητας, της διαχείρισης των επιχειρήσεων, της αγοράς και του χώρου εργασίας και ήταν στην ευχάριστη θέση να λάβει την αναγνώριση ως η πιο υπεύθυνη εταιρεία στο μέγεθός της στη Γερμανία (500 - 4999 εργαζόμενοι). Στις 24 Απριλίου, ο Gerd Hoofe,  Υπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, τίμησε συνολικά 4 εταιρείες διαφόρων μεγεθών σε μια εορταστική εκδήλωση στο Postbahnhof στο Βερολίνο. 

 

2012 Γερμανικό Βραβείο Βιωσιμότητας της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης

7 Δεκεμβρίου 2012

Η HiPP τιμήθηκε ως μία από τις 3 πιο βιώσιμες εταιρίες στην Γερμανία.

Στις 7 Δεκεμβρίου 2012, τιμήθηκαν στο Ντύσελντορφ οι νικητές του Γερμανικού Βραβείου  Βιωσιμότητας της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης. Στους  υποψήφιους απονεμήθηκε ένα βραβείο για την υποδειγματική οικονομική επιτυχία τους, την κοινωνική ευθύνη και την εξοικονόμηση πόρων για την διαχείριση του περιβάλλοντος. Μόνο οι εταιρείες οι οποίες είχαν αποδείξει ότι έχουν κάνει εξαιρετική συμβολή στον τομέα της διαχείρισης της βιωσιμότητας και οι οποίες ενθαρρύνουν μια μελλοντοστραφή κοινωνική ευαισθητοποίηση μέσω της επιχείρησής τους ήταν στον κατάλογο της τελικής επιλογής.

 

Ειδικό Βραβείο για τον Καθηγητή Δρ. Claus Hipp

28 Νοεμβρίου 2012
Απονεμήθηκε ειδικό Βραβείο στον Καθηγητή Δρ. Claus Hipp από το Τοπικό Bαυαρικό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αντιπροσωπείες Οικογενειών, Γυναικών και Ατόμων Τρίτης Ηλικίας

Το Βαυαρικό κρατικό Βραβείο "Reife Leistung" («Εξαιρετικού έργου») απονεμήθηκε σε 11 νικητές από το Τοπικό Βαυαρικό Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αντιπροσωπείες Οικογενειών,  Γυναικών και Ατόμων Τρίτης Ηλικίας στο Kunstlerhaus στο Μόναχο, στις 27 Νοεμβρίου 2012. Το βραβείο απονεμήθηκε στον Καθηγητή Δρ. Claus Hipp από την Christine Haderthauer, Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του κρατιδίου της Βαυαρίας. Η βράβευση αυτή είναι μια διάκριση ηλικιωμένων ατόμων από όλη την Βαυαρία, τα οποία επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσήλωση στον κοινωνικό, αθλητικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα.

FAUN – Κατηγορία Ευθύνη και Βιωσιμότητα

22 Νοεμβρίου 2012
Το βραβείο FAUN - Κατηγορία Ευθύνη και Βιωσιμότητα απονεμήθηκε από τον εκδοτικό οίκο Deutsche Standards EDITIONEN και την Ernst & Young

Για πρώτη φορά φέτος, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Deutsche Standards EDITIONEN, η Ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young απένειμε το FAUN, ένα ειδικό βραβείο για Γερμανικές οικογενειακές επιχειρήσεις. Το βραβείο αυτό απονέμεται για την εξαιρετική διαχείριση επωνυμίας σε τρεις κατηγορίες: 1. Παράδοση & Ρίζες 2. Ευθύνη & Βιωσιμότητα 3. Καινοτομία. Αυτό το πολυδιάστατο βραβείο περιλαμβάνει τους τομείς των καταναλωτών, των υπηρεσιών και της βιομηχανίας. Στο μέλλον, το βραβείο FAUN θα απονέμεται κάθε τρία χρόνια. Το ίδιο το βραβείο, του οποίου η ονομασία FAUN δημιουργήθηκε ως αρκτικόλεξο του Γερμανικού όρου «Familienunternehmen», δηλαδή «οικογενειακή επιχείρηση», σχεδιάστηκε από τον Olaf Salié, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Standards EDITIONEN, και τον σχεδιαστή Daniel Bergs. Απεικονίζει ένα δέντρο και συμβολίζει τις ρίζες, την ανάπτυξη, την ανανέωση και τη σύνδεση – στην οικογένεια και στην ίδια την επωνυμία. Ο Stefan Hipp παρέλαβε εκ μέρους του Claus Hipp το βραβείο στην κατηγορία «Ευθύνη & Βιωσιμότητα».

Βραβείο Βαυαρίας Οικογενειακών Επιχειρήσεων 2012

21 Μαρτίου 2012

Για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2012, οι ιδιοκτήτες οικογενειακών επιχειρήσεων (ASU) και οι νέοι επιχειρηματίες (BJU) βράβευσαν  οικογενειακές επιχειρήσεις. Το βραβείο της Βαυαρίας Οικογενειακών Επιχειρήσεων 2012 απονεμήθηκε σε τρεις κατηγορίες "Βιωσιμότητα", "Καινοτομία" και "Κοινωνική Δέσμευση". Ο Claus Hipp πέτυχε τη 2η θέση στην κατηγορία "Βιωσιμότητα" για την εταιρεία HiPP GmbH & Co. Vertrieb KG.

 

Γερμανικό Βραβείο Solar

Από αριστερά προς τα δεξιά: Jo Leinen, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 2ος από αριστερά: Bernward Janzing, Παρουσιαστής. Johannes Doms, Διοικητικό Στέλεχος της HiPP, Δρ Simone Peter, Υπουργός Περιβάλλοντος του ομόσπονδου κρατιδίου Σάαρλαντ, Δρ Axel Berg, Πόεδρος της EUROSOLAR -Γερμανίας

5 Νοεμβρίου 2011

Στις 5 Νοεμβρίου 2011, η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, EUROSOLAR, τίμησε την εταιρεία παραγωγής παιδικών τροφών HiPP με έδρα το Pfaffenhofen με το Γερμανικό Βραβείο Solar. Το Βραβείο Solar δίνει στην HiPP μια αίσθηση δικαίωσης για τις πολλές δεκαετίες προσήλωσης της εταιρείας στη φιλοσοφία της βιωσιμότητας. Στο κάτω-κάτω, η «οικολογική παραγωγή παιδικών τροφών» ήταν το κυρίαρχο θέμα σε όλη την ιστορία της εταιρείας. Η HiPP δεν είναι μόνο πρωτοπόρος στην βιολογική γεωργία, αλλά εισήγαγε επίσης το EMAS-ένα πιστοποιημένο σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης, και είναι η πρώτη εταιρεία παραγωγής τροφίμων στην Ευρώπη που το έχει πράξει από το 1995. Λόγω της συνεχούς και αειφόρου υλοποίησης, η εταιρεία συνεχίζει να εξοικονομεί ενέργεια και πόρους και τώρα, παρά το γεγονός ότι έχει διπλασιάσει την παραγωγή της έχει μηδενικό ισοζύγιο ανθρακούχων εκπομπών. Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι στενά συνδεδεμένη με την εξαφάνιση των ζωικών ειδών και φυτικών ποικιλιών. Η HiPP με αυτόν τον τρόπο, είναι ενεργά προσηλωμένη στη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Βραβείο Μάρκετινγκ POS

11 Οκτωβρίου 2011

Αυτή την εβδομάδα, απονεμήθηκε για 11η φορά το Γερμανικό Βραβείο Μάρκετινγκ POS από τον POSMA, το Σύνδεσμο Μάρκετινγκ POS. Το 2010 βραβεύτηκαν οι εκστρατείες μάρκετινγκ POS που λανσάρουν νέες μόδες σε 11 βασικές και 3 επιπρόσθετες κατηγορίες - δηλαδή Χρυσό, Αργυρό και Χάλκινο. Η HiPP καταφέρε μάλιστα να κερδίσει δύο φορές. Το εξάπτυχο των τροφών απογαλακτισμού + εκστρατεία T-shirt για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2010 τιμήθηκε με το Αργυρό βραβείο POS Marketing στην κατηγορία "Μικρός Προϋπολογισμός - Μεγάλος Αντίκτυπος". Δεν απονεμήθηκε Χρυσό βραβείο σε αυτή την κατηγορία φέτος. Στην κατηγορία «Καταναλωτικών Αγαθών Υψηλού Κύκλου Εργασιών», η HiPP κατάφερε να κερδίσει την τρίτη θέση με την ίδια εκστρατεία. Σε αυτή την κατηγορία, η CocA-Cola κέρδισε το Χρυσό και προηγήθηκε της Milka (Kraft Foods).

Αναγνώριση για το Βαυαρικό Σύμφωνο Περιβάλλοντος

27 Σεπτεμβρίου 2011
Αναγνώριση για μακροχρόνια δέσμευση σε συνεργασίες για την Προστασία του Περιβάλλοντος από το Βαυαρικό Σύμφωνο Περιβάλλοντος.

Η HiPP ήταν ένας από τους αρχικούς υπογράφοντες, όταν ιδρύθηκε το Βαυαρικό Σύμφωνο Περιβάλλοντος - "Προστατεύουμε το Περιβάλλον Μαζί" στις 23 Οκτωβρίου 1995. Ως πρωτοπόρος εταιρεία, η HiPP έλαβε ένα βραβείο για την πολυετή και υποδειγματική δέσμευση του Υπουργού Söder κατά τη διάρκεια μιας τελετής στο Residenzkirche στο Μόναχο, μαζί με τις άλλες ιδρυτικές εταιρίες. «Στόχος του Συμφώνου του Περιβάλλοντος είναι να ενισχύσει και να αναπτύξει την περαιτέρω δέσμευση των Βαυαρικών εταιρειών στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος με βάση την προσωπική ευθύνη και εθελοντική δράση. Τα μέλη αυτού του Συμφώνου Περιβάλλοντος προσφέρουν ένα ισχυρό παράδειγμα συμβολής στη δημιουργία ενός αειφόρου, φιλικού προς το περιβάλλον χώρου διαβίωσης στη Βαυαρία», λέει ο Söder. Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Υπουργός Επικρατείας βράβευσε 120 εταιρείες της Άνω- Βαυαρίας που ήταν από τα πρώτα μέλη του εν λόγω Συμφώνου Περιβάλλοντος.

Κύπελλο Πωλήσεων

8 Ιουνίου 2011

Για την εκστρατεία τροφών απογαλακτισμού του περασμένου χρόνου με τίτλο «Στηρίξτε την ομάδα σας με δωρεάν T-shirts», η HiPP GmbH & Co. Vertrieb KG κέρδισε το «Όσκαρ για την Προώθηση Πωλήσεων». Αυτό το βραβείο απονέμεται από την «Lebensmittel- Zeitung Direkt», και η τελετή απονομής των βραβείων έλαβε χώρα στο Βισμπάντεν στις 8 Ιουνίου 2011. Με αυτό το βραβείο, η HiPP κέρδισε το πρώτο βραβείο  μάρκετινγκ στον τομέα της προώθησης των πωλήσεων.  Το «Κύπελλο  Πωλήσεων 2011» απονέμεται σε διάφορες κατηγορίες. Στην κατηγορία «Προώθηση της Βιομηχανίας» λάβαμε ένα βραβείο από μια Ανεξάρτητη Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την ειδική προωθητική αποτελεσματικότητα καθώς και τη δημιουργικότητα της εκστρατείας δώρων προώθησης μας.  

Αξιότιμος Έμπορος

19 Μαΐου, 2011

Με την ευκαιρία της Ημέρας των Ομοσπονδιακών Συνδέσμων στο Χιλντεσχάιμ, Γερμανία, ο Ομοσπονδιακός Σύνδεσμος KKV απένειμε στον Βαυαρό επιχειρηματία Prof. Dr. Claus Hipp (Παιδικές Τροφές HiPP) την τιμητική διάκριση KKV  «Αξιότιμος Έμπορος 2011» στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο Χιλντεσχάιμ. Την εγκωμιαστική ομιλία εκφώνησε ο Υπουργός Επικρατείας στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία, Eckart von Klaeden. Με αυτή την τιμητική διάκριση, ο Καθολικός Κοινωνικός Σύνδεσμος υπενθυμίζει ένα παλιό βασικό προσόν του Συνδέσμου: το ιδεώδες του «Αξιότιμου Έμπορου». Τιμά επιχειρηματίες που ασκούν στην πράξη την «ηθική, ορθή μεταχείριση» των εργαζομένων, των πελατών και της κοινωνίας. Σημαντικά κριτήρια είναι η δημόσια δέσμευση απέναντι στην κοινωνία, η επιχειρηματική τόλμη και η δίκαιη ηγεσία.

Econosophen

6 Απριλίου 2011

Μόναχο - Στις 6 Απριλίου, η γερμανική ανθρωπιστική οργάνωση «Human Plus e.V.» τίμησε τον παραγωγό παιδικών τροφών Claus Hipp με το βραβείο «Econosophen». Αυτό το βραβείο απονέμεται σε πρόσωπα και εταιρείες με υψηλή κοινωνική ευθύνη και εξαιρετικά προσόντα από την διεθνούς εμβέλειας φιλανθρωπική οργάνωση κάθε χρόνο. Η Human Plus e.V. είναι ένας αναγνωρισμένος μη-κερδοσκοπικός σύνδεσμος ανθρωπιστικής βοήθειας. Οι δραστηριότητές του έχουν συμβάλει στην ανακούφιση της φτώχειας και της δυστυχίας σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο από το 1998. Η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση δήλωσε ότι ο λόγος για τον οποίο απονέμεται στον Claus Hipp αυτό το βραβείο είναι ότι όταν παρείχε βοήθεια στα άπορα παιδιά στην Αϊτή και στο Πακιστάν, απέδειξε ότι δεν το έκανε για επαγγελματικούς λόγους, αλλά μάλλον επειδή το ένιωθε ως κάλεσμα και αποστολή του στη ζωή.

Βαυαρικό Συνταγματικό Μετάλλιο

1 Δεκεμβρίου 2010

Μόναχο - Ο αποχωρήσας Γενικός Διευθυντής της Ραδιοφωνικής Εταιρείας Βαυαρίας  (BR), Thomas Gruber και ο παραγωγός βρεφικών τροφών Claus Hipp έχουν βραβευτεί με το Χρυσό Συνταγματικό Μετάλλιο στο Μόναχο.

Και οι δύο βραβευθέντες έλαβαν τα μετάλλια τους στο Βαυαρικό Κοινοβούλιο την Πέμπτη. Η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Ομοσπονδιακού Κρατιδίου, Barbara Stamm (CSU), βράβευσε επίσης άλλες 43 προσωπικότητες για την κοινωνική δέσμευση τους. Δεκατέσσερις βραβευθέντες έλαβαν Χρυσό  Συνταγματικό Μετάλλιο. Επιπλέον, απονεμήθηκαν 31 αργυρά μετάλλια.

Pro Biokultura

Στις 27 Νοεμβρίου 2010, ένα γεγονός μεγάλης σημασίας πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη.  Την 23η ημέρα Επιστημών της Biokultura, τιμήθηκαν εξαιρετικά επιτεύγματα στην Ουγγρική Biokultura με βραβεία.  Αυτό το έτος , ο Κύριος Csaba Bódi, Γενικός Διευθυντής της HiPP Kft . , έλαβε το Βραβείο «Pro Biokultura», ένα Αναμνηστικό Μετάλλιο και Δίπλωμα .

Επιχειρηματίας της Χρονιάς

12 Νοεμβρίου 2010

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, ο Καθηγητής Δρ. Claus Hipp έλαβε το πολυπόθητο βραβείο του «Επιχειρηματία της Χρονιάς 2010» στη Φραγκφούρτη. Οι νικητές των βραβείων διακρίθηκαν για τη δυναμικότητα της επιχείρησής τους και το αίσθημα υπευθυνότητας τους.

Επιπλέον, ο καθηγητής Δρ Claus Hipp ήταν υποψήφιος για το βραβείο «Παγκόσμιος Επιχειρηματίας της Χρονιάς 2011».  Αυτή η διεθνής τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο Μόντε Κάρλο την άνοιξη του 2011. Την Παρασκευή το βράδυ στην Παλιά Όπερα της Φρανκφούρτης, η Ernst & Young τίμησε τους «Επιχειρηματίες της Χρονιάς 2010». «Οι νικητές των βραβείων εντυπωσίασαν την επιτροπή όχι μόνο με τα στοιχεία για την ανάπτυξη τους, αλλά και με την ετοιμότητά τους να αναλάβουν κινδύνους και με τη δέσμευσή τους απέναντι στην κοινωνία», εξήγησε ο Βόλφγκανγκ Glauner, οργανωτής και Διευθυντής του Προγράμματος του εν λόγω διαγωνισμού.  

Steiger βραβείο στην κατηγορία «Περιβάλλον»

13 Μαρτίου 2010 

Στης 13 Μαρτίου 2010, στο Μπόχουμ της Γερμανίας, απονεμήθηκε το βραβείο Steiger, το οποίο συμβολίζει την ανοχή και την ανθρωπότητα. Ο Claus Hipp κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία «Περιβάλλον», «γιατί έχει θέσει τις προσωπικές του αξίες σε εφαρμογή ως επιχειρηματίας εδώ και δεκαετίες και η αναγνώριση οφείλεται στις προσπάθειές του για την προστασία και διατήρηση της φύσης, καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος. Ξανά και ξανά, ο Claus Hipp έχει εφιστήσει την προσοχή του κοινού στους κινδύνους της συνεχιζόμενης ρύπανσης του περιβάλλοντος. Ο ίδιος δεν έχει αντίρρηση στο να γίνεται η μεταποίηση και η παραγωγή στη Γερμανία. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται θέσεις εργασίας και ηγείται της επιχείρησής του με ένα σύγχρονο τρόπο, σύμφωνα «με τους τελευταίους κανονισμούς προστασίας του περιβάλλοντος».

Γερμανικό Βραβείο Βιωσιμότητας

6 Ιανουαρίου 2009
Γερμανικό Βραβείο Βιωσιμότητας στην κατηγορία     «Βιώσιμες Αγορές»

Η HiPP έλαβε το Γερμανικό Βραβείο Βιωσιμότητας για την συμβολή της στον τομέα της βιώσιμης αγοράς. Η εταιρεία ασκεί στην πράξη εδώ και χρόνια μια συνεπή διαχείριση της βιωσιμότητας στο ύψιστο επίπεδο σε όλο το μήκος της αλυσίδας δημιουργίας αξίας. Από την αγορά στην παραγωγή, τη διανομή και τη διοίκηση, τηρούνται πάντοτε οι αρχές της βιωσιμότητας. Η HiPP έχει διαπρέψει στην εφαρμογή αυτών των αρχών στον τομέα των αγορών. Με περίπου 25 000 τόνους σε παγκόσμιο επίπεδο, η HiPP είναι ο μεγαλύτερος επεξεργαστής οργανικών- βιολογικών πρώτων υλών.

Βραβείο πρστασίας του περιβάλλοντος «Golden Flower of Rheydt»

13 Σεπτεμβρίου 2009

Ο βραβευμένος νικητής της χρονιάς, Claus Hipp, υπήρξε εδώ και 30 χρόνια πρωτοπόρος στον τομέα των βρεφικών τροφών που παράγονται από βιολογικές καλλιέργειες.  «Ήταν ένας τολμηρός πρωτοπόρος», σύμφωνα με την περιγραφή του Δημάρχου Norbert Bude.  «Ο Claus Hipp όχι είναι συνώνυμος με τη βιολογική γεωργία», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου για την απονομή του Χρυσού Λουλουδιού, Δρ. Gottfried Arnold, στην εγκωμιαστική ομιλία του. «Τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να μειώσει τις ανθρακούχες εκπομπές της εταιρείας του κατά περισσότερο από 90 τοις εκατό. Το μεγαλύτερο μερίδιο του ενεργειακού εφοδιασμού προέρχεται από ανανεώσιμες πρώτες ύλες. Η κατανάλωση νερού μειώθηκε κατά περίπου 40 τοις εκατό ανά τόνο παραγωγής». «Με τον Claus Hipp, η κοινωνία έχει γίνει πιο οικολογική, πιο ανθρώπινη, πιο συνετή είπε ο επίσημος ομιλητής.

Επωνυμία του αιώνα

15 Οκτωβρίου 2009

Στις 15 Οκτωβρίου, ο εκδοτικός οίκος Deutsche Standards EDITIONEN παρουσίασε τη 16η έκδοση των  «Εμπορικών Επωνυμιών του αιώνα» στην Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης.

250 μεγάλες επωνυμίες, ανάμεσά τους και η HiPP, τεκμηριώνουν την οικονομική δύναμη της Γερμανικής βιομηχανίας επώνυμων προϊόντων. Πρόκειται για τα προϊόντα που συμβολίζουν μια ολόκληρη κατηγορία προϊόντων. Πλυντήρια; Αρκουδάκια; Καραμέλες; Παιδικές τροφές; Ακριβώς: Miele, Steiff, Haribo και HiPP!

Το βιβλίο των επώνυμων προϊόντων κυκλοφορεί σε κάθε γερμανόφωνο βιβλιοπωλείο, και μπορείτε να βρείτε το τεύχος με τις «Επωνυμίες του αιώνα» σε κάθε Ινστιτούτο Γκαίτε και κάθε πρεσβεία σε όλο τον κόσμο. 

Αυτό μπορεί να σας ενδιαφέρει:

Συνέντευξη σχετικά με τη Σφραγίδα Βιολογικής Ποιότητας της HiPP

Τι σημαίνει βιολογικά προϊόντα? Απαντήσεις από τον καθηγητή Dr. Claus Hipp

Βιολογική ανάπτυξη λαχανικών

Πως αναπτύσσονται τα βιολογικά λαχανικά της HiPP