Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετά υγρά

Το σώμα σας χρειάζεται αρκετή ποσότητα υγρών

Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετά υγρά, γιατί ιδίως κατά τη διάρκεια της κύησης, το σώμα σας χρειάζεται νερό, όχι μόνο ως ένα μέσο μεταφοράς, αλλά και για την δημιουργία των επιπλέον αίματος και αμνιακού υγρού και για τον εφοδιασμό στο αγέννητο βρέφος. Ιδανικά υγρά είναι το μεταλλικό νερό, οι χυμοί φρούτων αναμεμειγμένοι με νερό, χυμοί λαχανικών, τσάγια φρούτων και βοτάνων.

Γιατί να μην δοκιμάσετε τους φρουτώδεις χυμούς της HiPP οι οποίοι μπορούν να αραιωθούν και να καταναλωθούν ως ήπιοι αφρώδεις χυμοί φρούτων με την ανάμειξη τους 1 : 2 με μεταλλικό νερό.

Ποια τρόφιμα να αποφεύγετε

Οι μέλλουσες μητέρες θα πρέπει να αποφεύγουν φυσικούς χυμούς φρούτων, φρουτοποτά και ανθρακούχα ποτά, καθότι περιέχουν άφθονη ζάχαρη και περιττές θερμίδες. Φυσικά, θα πρέπει επίσης να απέχετε εντελώς από το αλκοόλ, για το καλό της υγείας του μωρού σας.

Η κατανάλωση πραγματικού καφέ και μαύρου τσαγιού θα πρέπει να μειωθεί σε ένα μέγιστο 2-3 φλιτζανιών την ημέρα, γιατί η υπερβολική καφεΐνη μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για τη μητέρα και το παιδί . Είναι καλύτερα να πίνετε ντεκαφεϊνέ καφέ ή νόστιμο τσάι από βότανα.

Ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε διψασμένοι, χρειάζεστε τα υγρά

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για όσους δεν είναι σε θέση να πίνουν τόσο πολύ: πίνετε τα ποτά που σας αρέσουν σε τακτικές ώρες της ημέρας για παράδειγμα, πρωί-πρωί, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος σας και, στη συνέχεια, νωρίς το απόγευμα.  Είναι απλώς θέμα  εκπαίδευσης - οι άνθρωποι απλά συχνά ξεχνάνε να το κάνουν.

Ακόμα κι αν δεν διψάτε, χρειάζεστε τα υγρά. Για το λόγο αυτό, να έχετε πάντα ένα μπουκάλι μεταλλικό νερό ή ένα φλιτζάνι τσάι πρόχειρο, είτε στο γραφείο σας ή στο τραπέζι της κουζίνας σας. Έχετε υπόψην, ότι οι απαιτήσεις σας για υγρά αυξάνονται  ακόμη περισσότερο κατά την διάρκεια του θηλασμού. 

Απαιτήσεις Υγρών

Μη έγκυος γυναίκαΜέλλουσα μητέραΘηλάζουσα μητέρα
Ποτά1410 ml1470 ml1710 ml
Στερεά τροφή860 ml890 ml1000 ml
Σύνολο2270 ml2360 ml2710 ml
Αυξημένη ζήτηση +90 ml+440 ml