Πρόγραμμα Διατροφής: Από τον 6ο μήνα

Μέχρι τώρα το μωρό σας έχει τραφεί μόνο με μητρικό γάλα ή παρασκεύασμα βρεφικού γάλακτος σε μπιμπερό;

Τότε ξεκινήστε σταδιακά τις τροφές απογαλακτισμού όπως περιγράφεται από τον 4ο-6ο μήνα. Τα ιδανικά προϊόντα της HiPP για να αρχίσετε είναι οι συσκευασίες των "από 4 μηνών".

Έχετε ξεκινήσει με τις τροφές απογαλακτισμού μετά τον 4ο-6ο μήνα;

Ναι - το μωρό σας τρώει ένα πλήρες κανονικό γεύμα με το κουτάλι; Τότε μπορείτε να ενσωματώσετε το δεύτερο γεύμα απογαλακτισμού στο μενού – μια χορταστική βρεφική κρέμα γάλακτος-δημητριακών το βράδυ. Μια βρεφική κρέμα δημητριακών-φρούτων το απόγευμα συνιστάται ως το τρίτο γεύμα απογαλακτισμού.

Νωρίς το πρωί και αργότερα το πρωί: Το μωρό τρέφεται ακόμα με μητρικό γάλα ή γάλα δεύτερης βρεφικής ηλικίας HiPP 2 Follow-on.

Το μεσημέρι: Το μεσημέρι μπορείτε να προσφέρετε στο μωρό σας ένα μενού. Η HiPP προσφέρει πολλά διαφορετικά είδη, έτσι ώστε το παιδί σας να μπορέσει να γνωρίσει το πλήρες φάσμα των γεύσεων στις τροφές μας. Υπάρχουν μενού με κρέας, ψάρι, αλλά και μενού για χορτοφάγους. Τα μενού από τον 6ο μήνα είναι ελαφρώς πιο χονδροειδή από τα μενού για μετά τον 4ο μήνα, ως μια ήπια μετάβαση στα προϊόντα που περιέχουν μικρά κομμάτια για βρέφη από τον 8ο μήνα.

Για επιδόρπιο σας προτείνουμε μερικές κουταλιές φρούτων πλούσιων σε βιταμίνη C. Η βιταμίνη C βοηθά στην απορρόφηση του πολύτιμου σιδήρου από το κρέας μέσα στο σώμα.

Το απόγευμα: Το απόγευμα μπορείτε να συνεχίσετε να θηλάζετε ή να δίνετε στο μωρό σας Παρασκεύασμα Βρεφικού Γάλακτος HiPP. Εκτός από το γεύμα γάλακτος, μπορείτε επίσης να προσφέρετε στο μωρό σας μερικές κουταλιές της HiPP Φρούτα & Δημητριακά. 

Το βράδυ: Όπως το δεύτερο πλήρες γεύμα απογαλακτισμού, μια βρεφική κρέμα γάλακτος-δημητριακών αντικαθιστά τώρα το βραδινό γάλα. Η βρεφική κρέμα HiPP Good Night - χωρίς προσθήκη ζάχαρης - είναι ιδανική για ένα χορταστικό βραδινό γεύμα. Είτε έτοιμη παρασκευασμένη σε βαζάκι είτε σε μορφή σκόνης που αναμιγνύεται με νερό. 

Το μωρό σας τώρα θα διψά περισσότερο. Μαζί με το πρώτο γεύμα βρεφικής κρέμας, μπορείτε να αφήσετε το μωρό σας να εξασκηθεί στην κατανάλωση υγρών, χωρίς να το πιέζετε. Αρχικά οι μικρές γουλιές είναι αρκετές. Με το τρίτο γεύμα απογαλακτισμού, το αργότερο, θα πρέπει να προσφέρετε κάτι στο μωρό σας για να πίνει σε κάθε γεύμα. Βρεφικό νερό και τσάι χωρίς γλυκαντικές ουσίες, ούτε ζάχαρη, είναι ό,τι καλύτερο για να ξεδιψάσει το μωρό σας. Βεβαιωθείτε ότι έχει ξεδιψάσει γρήγορα και ότι δεν χρησιμοποιεί το μπιμπερό για συνεχές πιπίλισμα.

Για να βρείτε τη σωστή ομάδα προϊόντων HiPP, αναζητήστε τους ακόλουθους κωδικούς χρωμάτων στα ράφια των καταστημάτων: