Χρειάζονται πραγματικά το κρέας από τώρα τα μωρά;

Το κρέας παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την υγιή ανάπτυξη. Οι διατροφολόγοι συμφωνούν ότι τα μωρά άνω των 6 μηνών χρειάζονται κρέας. Τότε είναι που οι αποθήκες σιδήρου, που δημιουργούνται ενώ το έμβρυο βρίσκεται ακόμα στη μήτρα, εξαντλούνται και το σίδηρο πρέπει να απορροφηθεί από το φαγητό επειδή το σώμα δεν μπορεί να το παράγει από μόνο του.

Αλλά τι κάνει πραγματικά ο σίδηρος του κρέατος;

Το κρέας είναι η ιδανική πηγή σιδήρου, επειδή ο σίδηρος στο κρέας είναι ιδιαίτερα εύκολα διαθέσιμος για τον οργανισμό.

Μπορεί να έχετε ήδη την επόμενη απορία. Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο σίδηρος για την υγιή ανάπτυξη; Δεν είναι δυνατόν να ζει κανείς χωρίς σίδηρο; Για ένα μωρό, κάθε έλλειψη αυτού του ιχνοστοιχείου θα έχει αντίκτυπο στην υγεία του. Ο σίδηρος είναι ένα συστατικό των ερυθρών αιμοσφαιρίων που εξασφαλίζει τη μεταφορά οξυγόνου μέσω του οργανισμού στα κύτταρα. Τα κύτταρα χρειάζονται οξυγόνο για να παράγουν ενέργεια για τον οργανισμό. Το περισσότερο οξυγόνο απαιτείται από τον εγκέφαλο. Αυτός είναι ο λόγος που ο σίδηρος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την πνευματική ανάπτυξη του μωρού.

Με την HiPP μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι σε όλα τα προϊόντα χρησιμοποιείται μόνο αυστηρά ελεγχόμενο κρέας βιολογικής ποιότητας, το οποίο έχει προέλθει από ζώα που έχουν εκτραφεί υπό κατάλληλες συνθήκες.