Θηλασμός

Πότε και πόσο συχνά θα πρέπει το μωρό μου να πίνει το γάλα του;

Όταν το μωρό σας είναι πεινασμένο, δώστε του να θηλάσει. Έτσι, το μωρό σας θα τρέφεται σύμφωνα με τις ανάγκες του και εντός μερικών ημερών ο θηλασμός θα έχει προσαρμοστεί ανάλογα. Αν η όρεξη του μωρού σας μεγαλώσει, το μωρό θα θέλει γάλα πιο συχνά: αυτό θα διεγείρει τη ροή του γάλακτος και θα υπάρχει περισσότερο γάλα διαθέσιμο. Όταν υπάρχει μεγαλύτερη ροή γάλακτος σημαίνει επίσης ότι το χρονικό διάστημα ανάμεσα σε κάθε θηλασμό αυτόματα θα αυξηθεί.

Το μωρό μου λαμβάνει αρκετό γάλα;

Η ποσότητα που πίνει το μωρό σας μπορεί να ποικίλει από γεύμα σε γεύμα, καθώς και από μέρα σε μέρα. Μια ένδειξη ότι η ποσότητα του γάλακτος που είναι διαθέσιμη είναι επαρκής είναι ότι η πάνα του μωρού σας είναι αρκετά γεμάτη 4-5 φορές την ημέρα. Επιπλέον, μπορείτε να ζυγίζετε το μωρό σας μία φορά την εβδομάδα.

Αλλάζοντας από το μητρικό γάλα στο παρασκεύασμα βρεφικού γάλακτος – ποιο, πότε, πόσο;

Δεν υπάρχουν καθορισμένοι κανόνες για τον απογαλακτισμό. Η μητέρα και το παιδί πρέπει να συνηθίσουν στη νέα κατάσταση σιγά-σιγά και αυτό μπορεί να διαφέρει πολύ από άτομο σε άτομο. Είτε ο απογαλακτισμός είναι δική σας επιλογή είτε του μωρού σας, είναι ευκολότερο και λιγότερο αγχωτικό και για τους δύο σας να ακολουθήσετε μια βήμα προς βήμα διαδικασία αντί να γίνει απότομα ο απογαλακτισμός. Αν θέλετε να ξεκινήσετε τον απογαλακτισμό, συνιστάται να σχεδιάσετε μια βήμα προς βήμα προσέγγιση.
Με την αντικατάσταση ενός θηλασμού μετά τον άλλο με βρεφικό γάλα PRE, η ροή του γάλακτός σας θα μειωθεί σιγά-σιγά χωρίς το στήθος σας να φουσκώσει και να πονάει. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε επίσης να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας σιγά-σιγά συνηθίζει και άλλες τροφές και λαμβάνει επιπλέον αγάπη και τρυφερή φροντίδα.

Έχετε άλλες επιπλέον ερωτήσεις;


Παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:Έντυπο Επικοινωνίας