Συνέντευξη με τον Claus Hipp

Εκ πεποιθήσεως: βρεφικά γάλατα βιολογικής ποιότητας

Το όνομα HiPP φέρνει πρώτα-πρώτα στο μυαλό βαζάκια με παιδικές τροφές. Από πότε είναι διαθέσιμα και τα βρεφικά γάλατα HiPP;

Claus Hipp: Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι παράγουμε παρασκευάσματα βρεφικού γάλακτος εδώ και πάνω από 40 χρόνια. Για πέραν των 18 χρόνων είμαστε σε θέση να προσφέρουμε βρεφικά γάλατα βιολογικής ποιότητας. Και, φυσικά, οι μητέρες μπορούν να αναμένουν την ίδια φροντίδα εδώ στην παραγωγή όπως έχουν συνηθίσει με τις βιολογικές παιδικές τροφές μας.

Γιατί χρησιμοποιείτε βιολογικό γάλα;

Claus Hipp: Καθώς το γάλα είναι το πιο σημαντικό συστατικό στο βρεφικό γάλα, η προέλευση του αρχικού γάλακτος και ο τρόπος εκτροφής των αγελάδων παίζουν σημαντικό ρόλο για μας. Οι αγελάδες γαλακτοπαραγωγής μας εκτρέφονται σύμφωνα με τις κατάλληλες συνθήκες που αρμόζουν στο είδος τους και βόσκουν μόνο σε χορτάρι, σανό και δημητριακά που παράγονται στην ίδια εκμετάλλευση. Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα στη διατροφική αλυσίδα γενικά αποκλείονται στις εκμεταλλεύσεις βιολογικής γεωργίας.
Η βιολογική ποιότητα δεν είναι μόνο καλή για τα προϊόντα μας, αλλά επίσης και η μη χρήση χημικών ψεκασμών συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά μας.

Γιατί έχει αποφασίσει η HiPP να παράγει παρασκευάσματα βρεφικού γάλακτος επίσης βιολογικής ποιότητας;

Claus Hipp: Η επικέντρωσή μας στα βρέφη αποτελεί μεγάλη ευθύνη. Σύμφωνα με τα 50 χρόνια παράδοσης στα βιολογικά προϊόντα αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε επίσης αυστηρά ελεγχόμενο βιολογικό γάλα σε παρασκευάσματα βρεφικού γάλακτος. Φυσικά αυτό είναι κάπως πιο ακριβό από το κανονικό γάλα. Αυτό μπορεί να αποθαρρύνει άλλους παραγωγούς, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αξίζει τον κόπο.