Η ορθή παροχή θρεπτικών ουσιών για νήπια

Το HiPP JUNIOR COMBIOTIC® είναι σχεδιασμένο ειδικά για να καλύπτει τις ειδικές διατροφικές ανάγκες των νηπίων βοηθώντας το παιδί σας να βελτιώσει την πρόσληψη θρεπτικών ουσιών. Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, πάνω από το 50% των παιδιών στη Γερμανία υποφέρουν από ανεπάρκεια βιταμίνης D. Τα επίπεδα βιταμίνης D και η αναλογία των παιδιών με ανεπάρκεια βιταμίνης D εξαρτώνται από την εποχή του χρόνου. Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη έδειξε ότι η βιταμίνη D στα παιδιά έφθανε σε μόλις επαρκή επίπεδα (≥20 ng/ml) μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ότι κατά τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου τα παιδιά δεν προσλάμβαναν επαρκή βιταμίνη D.

Πηγή: Kunz et al., European Journal of Nutrition, 2018

Η πτώση στα επίπεδα βιταμίνης D μετά το καλοκαίρι οφείλεται σε ανεπαρκή έκθεση στον ήλιο. Μέχρι και 90% της βιταμίνης D παράγεται στο δέρμα και μόλις 5-10% απορροφάται μέσω των τροφών. Εάν υπάρχει ανεπαρκής ηλιοφάνεια, πράγμα που ισχύει για πάνω από έξι μήνες στη Γερμανία, ο ανθρώπινος οργανισμός δεν είναι σε θέση να παράγει αρκετή ποσότητα βιταμίνης D.

Πηγή: Hower et al., European Journal of Pediatrics, 2013

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2013 από τους Hower et al. έδειξε ότι η πτώση στα επίπεδα βιταμίνης D στα νήπια κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών θα μπορούσε να προληφθεί με τη χορήγηση λήψη του HiPP JUNIOR COMBIOTIC 4. Η χορήγησή του θα μπορούσε ακόμη και να αυξήσει τα επίπεδα βιταμίνης D κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πράγμα που δεν φάνηκε δυνατόν με τη χορήγηση αγελαδινού γάλακτος χαμηλού σε λιπαρά, έναντι του οποίου δοκιμάστηκε το και το οποίο έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα βιταμίνης D.