Τρέχον μήνυμα

Η ραγδαία μετάδοση του κορονοϊού σε παγκόσμια κλίμακα προκαλεί τεράστια ανασφάλεια σε γονείς και καταναλωτές.

Στην HiPP η προστασία των μικρών μας πελατών και καταναλωτών καθώς και η προστασία των εργαζομένων μας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα.
Με δεδομένη αυτή την ευθύνη, παρακολουθούμε πολύ στενά τις επιδράσεις του νέου κορονοϊού και θα σας ενημερώνουμε έγκαιρα σχετικά με οποιαδήποτε εξέλιξη που να επηρεάζει τα προϊόντα της HiPP.

Τα προϊόντα της HiPP είναι ασφαλή;

Ναι, τα προϊόντα της HiPP είναι ασφαλή.
Οι παιδικές και βρεφικές τροφές μας συμμορφώνονται με τις αυστηρότατες απαιτήσεις υγιεινής τις οποίες διασφαλίζουμε μέσω εκτεταμένων μέτρων κατά τη διάρκεια της παραγωγής.

Το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) είναι επίσης καθησυχαστικό: Δεν υπάρχει οποιαδήποτε απόδειξη ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω της τροφής.
https://www.efsa.europa.eu/en/news/coronavirus-no-evidence-food-source-or-transmission-route

Για εσάς ως γονείς:
Να ακολουθείτε πάντοτε τις γενικές συστάσεις καθημερινής υγιεινής όταν προετοιμάζετε και αποθηκεύετε τα παρασκευάσματα βρεφικού γάλακτος και τα γεύματα για το παιδί σας.

  1. να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας πριν από την προετοιμασία του γεύματος και πριν από τη σίτιση
  2. να προετοιμάζετε τα γεύματα φρέσκα και να τα ταΐζετε σύντομα μετά την προετοιμασία
  3. να αποθηκεύετε τα προϊόντα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία

Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω των συσκευασιών ή άλλων επιφανειών;

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν γίνεται μετάδοση του κορονοϊού μέσω των επονομαζόμενων «άψυχων» επιφανειών.  Η μετάδοση μέσω επιφανειών όπως είναι τα εισαγόμενα αγαθά, το ταχυδρομείο ή οι αποσκευές θεωρείται επί του παρόντος απίθανη.

Είναι πολύ πιο σημαντικό να επικεντρωθούμε στο σχολαστικό πλύσιμο των χεριών ως το καλύτερο προστατευτικό μέτρο, όπως συνιστάται και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses

Το τακτικό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών αποτελεί σημαντικό μέρος της ατομικής υγιεινής και μπορεί να προσφέρει προστασία από διάφορες λοιμώξεις.

Πού μπορώ να ενημερωθώ ως καταναλωτής;

Οι εθνικές σας αρχές, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) παρέχουν περιεκτικές και κατανοητές πληροφορίες στους αντίστοιχους ιστοτόπους τους:

ECDC
https://www.ecdc.europa.eu/en/novel-coronavirus-china/questions-answers

WHO
https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-coronaviruses

Μπορεί να υπάρξουν ελλείψεις τροφίμων στον εμπόριο;

Ως εταιρεία παραγωγής παιδικών τροφών έχουμε ιδιαίτερη ευθύνη αυτή την περίοδο.
Αυτή η ευθύνη δεν αφορά μόνο την παροχή βρεφικής τροφής με την ψηλή ποιότητα βιολογικών προϊόντων της  HiPP. Εξίσου σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε τον εφοδιασμό των μικρών μας πελατών με προϊόντα της HiPP σε όλες τις αγορές μας κατά την τρέχουσα περίοδο όπου η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Επί του παρόντος, είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στη ζήτηση της αγοράς για παρασκευάσματα βρεφικού γάλακτος και συμπληρωματικές τροφές.
Ωστόσο, έχουμε συγκροτήσει ένα περιεκτικό πακέτο μέτρων με το οποίο είμαστε σε καλή θέση να ανταποκριθούμε σε περίπτωση πρόσθετης ζήτησης. Για το σκοπό αυτό, έχουμε μεταξύ άλλων, προσαρμόσει τους όγκους παραγωγής μας με σημαντική αύξηση.

Οι παιδικές τροφές δεν είναι πια διαθέσιμες στα καταστήματα – τι μπορώ να κάνω;

Σε περίπτωση που υπάρξει έλλειψη στα ράφια των καταστημάτων της περιοχής σας λόγω μαζικής αγοράς και αποθήκευσης για μελλοντική χρήση, παρακαλώ παραμείνετε ήρεμοι. Εμείς παραδίδουμε συνεχώς τα προϊόντα της HiPP σε επαρκείς ποσότητες στο λιανικό εμπόριο.
Η εμπειρία μας έχει δείξει ότι εντός λίγων ημερών τα ράφια θα είναι ξανά γεμάτα.

Μη διστάσετε επίσης να επισκεφθείτε τον ιστότοπό μας – εκεί μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα της HiPP διαθέσιμα διαδικτυακά με απευθείας παράδοση στο σπίτι σας.

Τι κάνει η HiPP για να διασφαλίσει την προμήθεια παιδικών τροφών στη χώρα μου;

Λόγω της δυναμικής εξέλιξης της κατάστασης, εξετάζουμε και αξιολογούμε αυτό το σημείο καθημερινά και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε για την τρέχουσα κατάσταση: Είμαστε σε θέση να εκτελούμε όλες τις παραγγελίες μας.

Τι επιπτώσεις έχει η κρίση του κορονοϊού για τη HiPP;

Όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, τα μέτρα που λαμβάνονται από τις εθνικές αρχές, π.χ. στην Ιταλία ή στην Αυστρία δεν έχουν οποιοδήποτε αντίκτυπο στην ικανότητα παραγωγής και στις παραδόσεις μας.

Η HiPP γενικά εξασφαλίζει τις αλυσίδες εφοδιασμού της όσο καλύτερα είναι δυνατόν.
Ωστόσο δεν μπορούμε να επηρεάσουμε τη συμπεριφορά των αρχών σε ότι αφορά το κλείσιμο εργοστασίων ή το κλείσιμο ορισμένων περιοχών. Συνεπώς, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις στη Γερμανία και διεθνώς και θα προσαρμόσουμε τα μέτρα μας ανάλογα.

Τι προφυλάξεις λαμβάνει η HiPP για τους εργαζόμενούς της;

Λαμβάνουμε το καθήκον μέριμνας και φροντίδας προς τους εργαζόμενούς μας εξαιρετικά σοβαρά.
Από τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση της εστίας του ιού στην Κίνα τον Ιανουάριο του 2020, κρατούμε τους εργαζόμενούς μας συνεχώς και πλήρως ενημερωμένους.

Αυτό τους επιτρέπει να συμπεριφέρονται ορθά – τόσο εντός της εταιρείας όσο και στην ιδιωτική τους ζωή.

Η μέριμνά μας αποτελείται από τρεις πτυχές:

  1. Γενική υγιεινή
    Έχουμε εντείνει τις προσπάθειες υγιεινής και, για παράδειγμα, έχουμε εγκαταστήσει μεγάλο αριθμό συσκευών για την απολύμανση των χεριών σε όλα τα κτήρια.
  2. Ενημέρωση και διάλογος
    Είμαστε σε καθημερινή επαφή με τους εργαζόμενούς μας και τους ενημερώνουμε σχετικά με την κατάσταση. Παρέχουμε κίνητρα στους συναδέλφους μας να εξετάσουν όλα τα πιθανά μέσα αυτό-προστασίας και, σε περίπτωση αμφιβολίας, να παραμείνουν στο σπίτι και πάλι.
  3. Δράσεις
    Επαναξιολογούμε την κατάσταση επί καθημερινής βάσης και θα αποφασίσουμε για ο,τιδήποτε είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε το προσωπικό μας.
    Για παράδειγμα, όλα τα επίσημα καθήκοντα αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας.
    Έχουν δοθεί οδηγίες στο προσωπικό να πραγματοποιεί συναντήσεις με εξωτερικούς συνεργάτες, αν είναι δυνατόν μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης ή τηλεφωνικής διάσκεψης.
    Εάν το επιτρέπει το πεδίο των καθηκόντων τους, προσφέρουμε στους εργαζόμενούς μας τη δυνατότητα να εργαστούν από το σπίτι (τηλεργασία).

Οι εσωτερικές εκδηλώσεις ή εκδηλώσεις με εξωτερικούς συνεργάτες αναβάλλονται;

Λαμβάνουμε το καθήκον μέριμνας και φροντίδας προς τους εργαζόμενούς μας εξαιρετικά σοβαρά και επαναξιολογούμε την κατάσταση καθημερινά. Επί του παρόντος δεν πραγματοποιούνται οποιεσδήποτε μεγάλες εκδηλώσεις. Σημαντικές συναντήσεις γίνονται κατά προτίμηση μέσω τηλεφώνου ή Skype.

Αυτό μπορεί να σας ενδιαφέρει:

Συνέντευξη σχετικά με τη Σφραγίδα Βιολογικής Ποιότητας της HiPP

Τι σημαίνει βιολογικά προϊόντα? Απαντήσεις από τον καθηγητή Dr. Claus Hipp

Βιολογική ανάπτυξη λαχανικών

Πως αναπτύσσονται τα βιολογικά λαχανικά της HiPP