1899: Η προέλευση της μεγάλης ιδέας

Αρτοποιείο της Hipp στο Pfaffenhofen

Στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, ο παππούς Josef Hipp (1867-1926), ο οποίος καταγόταν από το Günzburg an der Donau, εργαζόταν σε ένα αρτοποιείο και κατάστημα με κεριά στο Pfaffenhofen - ένα κατάστημα που αργότερα ανέλαβε ο ίδιος.

Το 1897, ο Joseph Hipp παντρεύτηκε τη Μαρία Ostermayer  μια γυναίκα από το Pfaffenhofen και μαζί έθεσαν τις βάσεις για μια οικογένεια με πολλά παιδιά. Μετά τη γέννηση μιας κόρης το 1898, ακολούθησαν δίδυμα το 1899 που είχαν προβλήματα θρέψης. Η μητέρα τους είχε προβλήματα με το θηλασμό, και αυτός είναι ο λόγος που ο πατέρας τους έπρεπε να λύσει αυτό το πρόβλημα διατροφής.

Ως δημιουργικός φούρναρης, αυτό δεν του ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Έψηνε παξιμάδια και έφτιαχνε και τη δική του φρυγανιά.  Με αυτή τη φρυγανιά εμπλούτιζε το γάλα το οποίο στη συνέχεια έγινε πολύ πιο χορταστικό. Τα δίδυμα επέζησαν και αναπτύχθηκαν όπως και τα επόμενα πέντε παιδιά!

Αυτό μπορεί να σας ενδιαφέρει:

Συνέντευξη σχετικά με τη Σφραγίδα Βιολογικής Ποιότητας της HiPP

Τι σημαίνει βιολογικά προϊόντα? Απαντήσεις από τον καθηγητή Dr. Claus Hipp

Βιολογική ανάπτυξη λαχανικών

Πως αναπτύσσονται τα βιολογικά λαχανικά της HiPP