Προστασία του κλίματος

Η προστασία του κλίματός μας αποτελεί την πιο σημαντική πρόκληση που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Η κλιματική αλλαγή – σε συνδυασμό με την αυξανόμενη απώλεια βιοποικιλότητας – δημιουργεί προβλήματα στη γονιμότητα του εδάφους και τις συνθήκες διαβίωσης. Μακροπρόθεσμα, θέτουμε σε κίνδυνο τα θεμέλια της ίδιας της ύπαρξής μας. Η παραγωγή τροφής απαιτεί τις κατάλληλες κλιματικές συνθήκες, επαρκή - αλλά όχι υπερβολική - βροχόπτωση, καθώς κι εύφορα εδάφη. Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα σιτηρά μπορούν να μεγαλώσουν και να δώσουν υγιείς καρπούς μόνο αν το κλίμα, το νερό και το έδαφος βρίσκονται σε αρμονία.

Είναι γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο που η HiPP δεσμεύεται, εδώ και πολλά χρόνια, να συμβάλει στην προστασία του κλίματος. Χάρη στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα φυτά μας στις τοποθεσίες Pfaffenhofen, Gmunden, Glina και Hanságliget μεγαλώνουν με κλιματικά ουδέτερες μεθόδους. Προϊόντα από τις εν λόγω τοποθεσίες έχουν βραβευθεί με τη «φιλική προς το κλίμα» σφραγίδα. Η HiPP είναι επίσης μέλος της πρωτοβουλίας «Οικονομία για το Κλίμα». Όλες οι εταιρείες μέλη της πρωτοβουλίας εκφράζουν την ισχυρή τους δέσμευση για προστασία του κλίματος μας. Σε ό,τι αφορά τις εκπομπές που επηρεάζουν το κλίμα μας, η HiPP δεν περιορίζει τις εργασίες της μόνο στη διαδικασία παραγωγής. Οι καινοτόμες λύσεις συσκευασίας, η βέλτιστη υλικοτεχνική υποστήριξη και τα δικά μας έργα παρασκευής κομπόστας αποτελούν βασικούς πυλώνες της φιλικής προς το κλίμα εταιρικής πολιτικής μας.

Αν καταστρέψουμε τα εδάφη μας, ο αντίκτυπος στις εκπομπές επιβλαβών αερίων θα είναι τεράστιος. Η αρόσιμη γη, οι βάλτοι, τα εδάφη των δασών και οι χορτολιβαδικές εκτάσεις αποθηκεύουν διοξείδιο του άνθρακα. Αμέτρητοι οργανισμοί στο έδαφος τρέφονται με διοξείδιο του άνθρακα και παράγουν οξυγόνο. Στη βιολογική γεωργία, την οποία η HiPP προάγει εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια, οι μικροοργανισμοί αυτοί θεωρούνται η βάση για τη δημιουργία χούμου και συνεπώς για την ευφορία του εδάφους.