Πρότυπο αγρόκτημα προστασίας της βιοποικιλότητας HiPP

Πρότυπο αγρόκτημα προστασίας της βιοποικιλότητας HiPP – γιατί η διατήρηση της βιοποικιλότητας είναι για μας εξαιρετικά σημαντική.

Το αγρόκτημα Ehrensberger Hof στο Pfaffenhofen ανήκει στην οικογένεια Hipp από το 1956 κι έκτοτε τυγχάνει διαχείρισης ως βιολογικό αγρόκτημα λειμώνων.

Σε συνεργασία με επιστήμονες από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου, το Πανεπιστήμιο Leibniz του Ανόβερου, την Bioland και την Κρατική Ένωση Προστασίας των Πτηνών της Βαυαρίας, η HiPP διεξάγει έρευνες σε πρακτικές μεθόδους καλλιέργειας με στόχο την προώθηση της βιολογικής καλλιέργειας και της βιοποικιλότητας. Τα ευρήματα των ερευνών εφαρμόζονται στη συνέχεια στα βιολογικά αγροκτήματα της HiPP, που αριθμούν περισσότερα από 8,000. Με τη λήψη απλών μέτρων, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε φυσικούς οικότοπους με τεράστια βιοποικιλότητα που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αετομάχους, κιτρινομπομπίνες, μπούφους, πεπλόγλαυκες, πολλά είδη νυχτερίδων και αμέτρητα έντομα, μικροοργανισμούς και πολυάριθμα ενδημικά πουλιά.

Χάρη στην εκτροφή παλαιών φυλών, προάγουμε τη βιοποικιλότητα. Στο αγρόκτημα μοντέλο της HiPP, εκτρέφουμε για παράδειγμα την παλαιά φυλή βοοειδών Braunvieh, από την οποία έχουν απομείνει μόνο μερικές εκατοντάδες ζώα, καθώς και κοτόπουλα Appenzeller Spitzhauben.