7 δεδομένα που αφορούν υγιή ανάπτυξη και γερά οστά για τα νήπια

 

Μέχρι τα τρίτα του γενέθλια...

... το παιδί σας πιθανόν θα έχει διπλασιάσει το μέγεθός του σε σύγκριση με την ημέρα που γεννήθηκε, και οι κινητικές και νοητικές του ικανότητες θα έχουν αναπτυχθεί με εξίσου γοργούς ρυθμούς.

 

„Για γερά και υγιή οστά“

Ορισμένες θρεπτικές ουσίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης του παιδιού σας. Τα παιδιά στην ανάπτυξή τους και οι έφηβοι χρειάζονται να αναπτύξουν μεγάλες ποσότητες οστικής ουσίας για γερά οστά.

 

Οι τακτικές καταθέσεις στον „οστικό λογαριασμό“ κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας ...

... βγαίνουν σε καλό κατά την ενηλικίωση – θα μπορείτε να αντλείτε από εκεί για ολόκληρη τη ζωή.

 

Ασβέστιο και βιταμίνη D ...

... Ιδιαίτερα σημαντικά για την ανάπτυξη γερών οστών. Το ασβέστιο αποτελεί βασικό θεμέλιο για τη δημιουργία των οστών. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών και των δοντιών και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

 

„Χρειάζεσαι 7 φορές περισσότερη από μένα ...“

Η επαρκής λήψη ασβεστίου και βιταμίνης D είναι εξαιρετικής σημασίας για τα νήπια, και η μέση ποσότητα που χρειάζονται είναι σημαντικά ψηλότερη σε σύγκριση με τους ενήλικες.. Τα παιδιά χρειάζονται 7 φορές περισσότερη βιταμίνη D και 3 φορές περισσότερο ασβέστιο!

 

„ ...για να γίνεις μεγάλος και δυνατός, ...“

Το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας του παρέχει προστασία ενώ εξερευνά τον κόσμο γύρω του και έρχεται σε επαφή με το περιβάλλον του. Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός παιδιού δεν είναι πλήρως ανεπτυγμένο πριν από την ηλικία των 3ών ετών.

 

„ ...αυτό είναι σίγουρο.“

Εκτός από βιταμίνη D, μια διατροφή προσαρμοσμένη στις ανάγκες της κάθε νηπιακής ηλικίας πρέπει να περιέχει επίσης βιταμίνες A και C, οι οποίες συμβάλλουν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.